Black Friday

25 november 2019

Nog schoenen nodig voor de kerst? Dan is het nu vanwege Black Friday, de perfecte tijd om nieuwe schoenen te bestellen.

Bij Meijerink Schoenen 3 dagen lang 20% korting op diverse merken vanwege Black Friday!

Van vrijdag 29 november tot en met koopzondag 1 december 2019 ontvangt u 20% korting op onderstaande schoenmerken voor dames en heren. De korting is reeds verwerkt in de prijzen die u ziet in onze webshop en geldt tot uiterlijk zondag 1 december 24.00 uur!

Gabor, onweerstaanbare damesschoenen

Australian, stoere casual herenschoenen 

FitFlop, trendy schoenen voor dames en heren 

Wolky, damesschoenen waarmee u op wolken loopt

Clarks, schoenen met een traditie voor dames en heren

Piedi Nudi, damesschoenen met een Italiaanse twist

Pikolinos, leren schoenen uit Spanje voor dames en heren

Floris van Bommel trendy en zakelijke herenschoenen

Daniël Hechter herenschoenen voor mannen met stijl

Cycleur de Luxe schoenen, sportieve schoenen voor dames en heren

Common Pairs schoenen voor modieuze dames

De oorsprong van Black Friday

Black Friday is overgewaaid uit Amerika, waar de dag na Thanksgiving Day hét moment voor Amerikanen is, om te starten met hun inkopen voor de decembermaand. 

In 1621 toen Engelse Pelgrims, die gevlucht waren vanwege hun calvinistische geloof, een nederzetting hadden opgericht in Plymouth, Massachussets in november vierden dat hun oogst was gelukt. Met hulp van indianen en een zachte nazomer (Indian Summer) werd een dankdag voor de oogst voortaan Thanksgiving Day. Omdat de pelgrimvaders in 1619 met een schip vanuit Leiden zijn vertrokken wordt in de Pieterskerk in Leiden ook nog altijd Thanksgiving gevierd! 

Extra Sale de dag na Thanksgiving Day

De grote verkeersdrukte op deze dag verwijst naar Black Friday en naar de grote depressie. In 1939 besloot Franklin D. Roosevelt dat Thanksgiving een officiële vakantiedag werd op de vierde donderdag in november.  Deze dag werd toen ook wel "Franksgiving" genoemd. De toenmalige president wilde, tijdens de depressie, winkeliers een hart onder de riem steken. Hij had bedacht dat als iedereen een extra dag vrij kreeg, na Thanksgiving Day, er wellicht extra inkopen werden gedaan. Vandaar dat vandaag de dag in 24 van de 50 Amerikaanse staten Black Friday een officiële vakantiedag is. Zo kwamen de winkeliers wellicht uit de rode cijfers in de zwarte cijfers terecht. 

In Nederland wordt sinds de jaren'60 ingespeeld op Black Friday om de consument een leuk voordeel te bieden voor de kerstinkopen. De laatste jaren is deze dag uitgegroeid tot een echte happening, waar vooral via webshops wordt geprofiteerd van extra korting. Ook Meijerink Schoenen schaart zich in de deelnemende winkeliers die u deze dag extra korting geven.

Black Friday Meijerink Schoenen, 3 dagen lang!

Bij Meijerink Schoenen duurt Black Friday online, in de webshop, maar liefst 3 dagen lang, van 29 zaterdag november tot en met koopzondag 1 december. Tijdens deze dagen ontvangt u 20% korting op een groot aantal merken. Deze korting is reeds verwerkt in de aankoopprijs van de geselecteerde schoenmerken. Wacht niet te lang met uw aankoop want wij passen onze prijzen direct na de Black Friday actiedagen weer aan!

Profiteer tijdelijk van onze Black Friday actie

Tijdens de Black Friday dagen geven wij u 20% korting op een groot aantal dames merken en heren merken.

U vindt deze actie ook via Black Friday GaborBlack Friday AustralianBlack friday FitFlopBlack Friday WolkyBlack Friday ClarksBlack Friday Piedi NudiBlack Friday PikolinosBlack Friday Floris van BommelBlack Friday Daniel HechterBlack Friday Cycleur de LuxeBlack Friday Common Pairs.

 

Terug
Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.