Inlopen schoenen, tips en trucs

20 mei 2020

Als u net een paar nieuwe schoenen heeft gekocht, kan het zijn dat die schoenen in het begin wat onwennig en stug aanvoelen. Hoe zorgt u ervoor dat uw nieuwe schoenen snel fijn aanvoelen? Wij geven u enkele tips voor het inlopen van schoenen. Of het nu om een nieuw paar pumps, veterschoenen, laarzen , instapschoenen, sandalen of slippers gaat, elk paar schoenen heeft de tijd nodig om zich aan aan uw voeten aan te passen, 

Trouwens onze schoenen van Spaans leer, zoals Pikolinos schoenen en TUCS schoenen zijn van heerlijk zacht leer en kunt u sneller inlopen. Ook Wolky schoenen staan erom bekend dat u ze snel comfortabel kunt dragen. 

Hieronder vindt u een paar tips om het inlopen van kwaliteitsschoenen makkelijk te maken zodat u al heel snel comfortabel loopt op uw nieuwe schoenen.

1. Schoenen eerst in huis inlopen

Het is handig om uw nieuwe schoenen eerst in huis te dragen. U kunt dit het beste stapsgewijs doen, elke dag een paar uur meer, totdat uw schoenen comfortabel zitten. Bouw het inlopen rustig op en gebruik daarbij, indien nodig, onderstaande tips.

2. Draag sokken in uw schoenen

Wilt u dat uw schoenen snel soepel worden? Draag dan in het begin wat dikkere sokken in uw schoenen. U maakt dan uw schoenen net een paar millimeter wijder, wat het comfort ten goede komt. Na een paar dagen zijn uw schoenen net dat kleine beetje opgerekt en kunt u ze comfortabel dragen. Met of zonder sok, net wat u gewend bent

3. Vochtige sokken of natte schoenen

Zijn uw leren schoenen te stug dan kunt u het leer soepeler maken door er vochtige sokken in te dragen. Hierdoor zet leer iets uit en vormen uw nieuwe schoenen zich sneller naar uw voeten. U kunt ook de binnenkant van uw schoenen natmaken en ze dan aantrekken. Geen plezierige tip, maar uw schoenen zitten wel letterlijk gegoten als u dit enkele uurtjes doet.

4. Een schoenspanner gebruiken

U kent ze vast wel van de schoenmaker. Die ouderwetse, veelal houten, schoenspanners. Ze werken geweldig, als uw schoenen knellen in de breedte. Met schoenspanners kun u uw nieuwe schoenen iets oprekken zodat ze minder strak zitten. 

5. Fietsen met uw nieuwe schoenen

Een andere truc is om uw schoenen niet in te lopen, maar in te fietsen. Stap op de fiets met uw nieuw schoenen, veterboots of laarzen. Dit werkt zeker als ze bij de neus te strak zitten. De schoenen worden door het fietsen, soepeler en de neus iets wijder. 

6. Gebruik uw föhn

Met een föhn kunt u de vorm van uw nieuwe schoenen iets aanpassen, Deze truc werkt voor leren, suède als synthetische schoenen. Trek een paar dikke sokken aan en verwarm mt een föhn de plek waar de schoenen knellen. Door de hitte worden de schoenen soepeler. Als u de schoenen na het verwarmen nog zo'n tien minuten aanhoudt, gaan ze naar uw voeten staan. U kunt zo ook de hiel van uw schoenen soepeler maken.

Terug
Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.