Tips bij het kopen van schoenen

04 november 2020

Wilt u lang plezier beleven aan uw nieuwe schoenen? Dan is het handig om onze tips voor het kopen van nieuwe schoenen zorgvuldig door te lezen. Natuurlijk geven onze adviseuses in onze winkel Meijerink Comfortabele Schoenen in Hoorn u ook graag een deskundig oordeel. Ze maken met plezier een 3D-scan van uw voeten met onze Aetrex voetscanner. Zoekt u een bepaalde wijdtemaat? Of heeft u goede ervaringen met een bepaald schoenmerk? Wij helpen u graag verder, want alleen als uw schoenen perfect passen worden uw voeten blij van uw nieuwe schoenen.

Schoenen kopen moet zorgvuldig gebeuren, zeker als u last heeft van voetproblemen. Wij raden u dan ook aan om gebruik te maken van onze service om een gratis 3D voetscan te laten maken. Onze adviseuses volgen regelmatig opleidingen m.b.t. de pasvorm van onze schoenen. Zij weten welke schoenen wij in onze collectie hebben en kunnen u veel tijd besparen bij het vinden van de juiste pasvorm en zool. 

Waarop letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

  1. Uw voeten kunnen in de loop van de dag wat opzetten en dikker worden. Merkt u dat uw voeten wat gezwollen raken? Koop dan bij voorkeur uw nieuwe schoenen in de middag.
  2. Laat uw voeten altijd opmeten als u twijfelt over uw schoenmaat. Zowel in de lengte als in de breedte moeten uw voeten goed passen in uw schoenen. Draagt u steunzolen? Koop dan schoenen met een los voetbed (van bijvoorbeeld van Wolky, Durea of Solidus), zodat u voldoende ruimte heeft voor uw eigen inlegzolen.
  3. Neem uw steunzolen of inlegzolen altijd mee als u nieuwe schoenen gaat kopen. Heeft u een paar schoenen gevonden, doe er dan uw eigen zolen in en probeer de schoenen in de winkel.
  4. Pas altijd de rechter en de linkerschoen! Niemand heeft namelijk voeten die exact gelijk aan elkaar zijn. Probeer altijd beide schoenen en loop een rondje door de winkel.
  5. Koop uw schoenen bij een specialist. Bij een gespecialiseerde schoenwinkel zijn de adviseuses en adviseurs goed opgeleid en vakbekwaam. Zij kunnen u een gedegen advies geven.
  6. Veterschoenen of klittenbandschoenen sluiten altijd beter aan dan instapschoenen. Dit komt ook de pasvorm ten goede en het comfort voor uw voeten.
  7. Let bij het kopen van nieuwe schoenen ook op de hak en de zool van de schoenen. Een goede dempende zool geeft uw voeten extra stabiliteit en zorgt voor een goede afwikkeling van uw voeten bij het lopen.
  8. Is het Sale of uitverkoop in uw favoriete schoenenwinkel? Wacht dan niet te lang en ga op tijd, dan weet u zeker dat er nog voldoende schoenen in uw maat voorradig zijn in de uitverkoop.
  9. Twijfelt u over de pasvorm van uw schoenen? Vraag altijd om extra advies. Een goede adviseur weet welke pasvorm past bij uw voet. Vraag wat de mogelijkheden zijn voor ruilen en retourneren.
  10. Bent u tevreden over een bepaalde pasvorm of schoenenmerk? Houd er dan toch rekening mee dat een leest per model of type schoen anders kan zijn. Sta open voor andere merken en koop alleen die schoenen waarin uw voeten zich prettig voelen!
Terug
Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.