Trendy schoenen voor gevoelige voeten

28 mei 2020

Bij Meijerink Schoenen weten wij hoe belangrijk goed passende schoenen zijn. Niet alleen omdat u liever geen pijnlijke voeten heeft, maar ook voor uw gezondheid. Bij elke nieuwe collectie bestellen onze inkopers daarom altijd schoenen voor mensen met gevoelige voeten. Zoekt u een paar trendy schoenen die zacht zijn voor uw voeten? Stap eens binnen bij Meijerink Comfortabele Schoenen in Hoorn.

De adviseuses in onze schoenenwinkel in Hoorn in de Nieuwsteeg 39, maken met plezier een 3D digitale voetscan van uw voeten en zoeken een pasvorm of comfortschoen, die uw voeten voldoende steun biedt. Wij hebben ook schoenen met speciale zolen en schoenen van extra zacht materiaal voor u.

Comfortabele schoenen voor gevoelige voeten

Binnen onze damesschoenen vindt u diverse modieuze merkschoenen die geschikt zijn voor mensen met gevoelige voeten. Ook hebben wij speciale schoenen voor diabetici en reumapatiënten. Zo vindt u bij ons een prachtige collectie Durea en Gabor schoenen met wijdtematen. Maar ook de Xsensible en Xsensible Stretchwalker collectie, de zachte schoenen van Joya en de Finncomfort Stretch modellen. Deze modellen van Finn Comfort zijn speciaal ontworpen voor mensen met gevoelige voeten. Ze bieden extra ruimte bij de voorvoet en zijn gemaakt van superzacht leer. Schoenenmerk Solidus maakt ook schoenen in diverse wijdtematen die geschikt zijn voor mensen met voetproblemen of met gevoelige voeten. Verder hebben wij speciale verbandschoenen van Promed voor zeer gevoelige, kwetsbare voeten of mensen met een tijdelijk voetprobleem. 

Deze schoenen zijn gemaakt van zeer zacht stretchleer. Ze bieden veel ruimte voor uw tenen dan normale schoenen. Xsensible schoenen en Xsensible Stretchwalker schoenen staan bekend om hun speciale zolen die zorgen voor extra balans. En Joya schoenen hebben een keuze uit diverse zolen ter ontlasting van uw rug en gewrichten. Natuurlijk vindt u bij ons ook de bekende Mephisto en Waldlaufer schoenen, die voor veel mensen met gevoelige voeten ook een goede keuze zijn.

Trendy-schoenen-voor-gevoelige-voeten        
      schoenen-voor-hallus-vulgas

Waar moet u op letten bij schoenen voor gevoelige voeten?

Natuurkijk wilt u dat de schoenen die u koopt voor uw gevoelige voeten optimaal voldoen aan uw wensen. Heeft u last van Hallux Valgus (scheefstand van de grote teen), dan zoekt u schoenen die uw voorvoet voldoende ruimte bieden en extra steun geven. In onze collectie vindt u een grote collectie schoenen met wijdtematen en schoenen met een leest die uw tenen voldoende teenruimte bieden.

Meer dan de helft van de volwassenen (zo’n 57%) krijgt ín zijn of haar leven te maken met voetklachten. Goede schoenen, die voldoende steun geven met de juiste pasvorm zorgen ervoor dat u voetklachten deels kunt voorkomen of verminderen. Bij Meijerink Schoenen adviseren wij u graag over de pasvorm van uw schoenen. Zodat u met een paar comfortabele, en vaak ook trendy, schoenen onze winkel uitloopt!

Top 10 meest voorkomende voetproblemen:

  1. Pijnlijke hiel of hielspoor. Deze klachten ontstaan door het verkeerd afwikkelen van uw voeten en de overbelasting van uw hielbeen. Dit kan zelfs leiden tot een peesplaatontsteking. 
  2. Doorgezakte voorvoet geeft pijn in het midden van de voet. Door het dragen van hakken, overgewicht, diabetes of te kleine schoenen is de voorvoetboog verminderd, waardoor extra druk op het midden van de voet ontstaat. Dit kan ook veroorzaakt worden door ouderdom. Een goede steunzool is meestal de juiste oplossing voor dit probleem.
  3. Platvoeten kunnen aangeboren zijn en kunnen leiden tot enkels die naar binnen knikken. Slecht schoeisel dat te weinig steun biedt, kan een oorzaak zijn.
  4. Doorgezakte voeten kunnen het gevolg zijn van ouderdom, overgewicht of een verkeerde stand van uw voeten. Krijgt u klachten ga dan naar een goede podoloog.
  5. Koude voeten of wintervoeten kunnen veroorzaakt worden door een slechte bloedcirculatie. Reuma, Diabetes en andere problemen met de circulatie in de voeten zijn een oorzaak van dit probleem. Roken en het dragen knellende schoenen zijn eveneens niet handig. De Promed pantoffels zijn wellicht een oplossing bij deze problemen.
  6. Zweetvoeten zijn een vervelend probleem, dat veelal wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels. Dit probleem kan worden verminderd door extra hygiëne en schoenen met een goede pasvorm van vochtregulerend materiaal, zoals een leren binnenwerk en voetbed of inlegzool.
  7. Eeltvoeten, likdoorns of een verdikking van de opperhuid van uw voeten of tenen ontstaat door veel staan, overgewicht of ouderdom. Te kleine schoenen of te grote schoenen kunnen ook eeltplekken veroorzaken door een verkeerd stand van de voet.
  8. Blessures aan de voeten door het dragen van verkeerd schoeisel tijdens het sporten of werken. Ondervindt u regelmatig pijn aan uw voeten tijdens sport of werk? Dan is het verstandig om te kiezen voor schoenen met extra demping om uw spieren, gewrichten, knieën en rug te ontlasten. Misschien hebben uw voeten een verkeerde stand dan is het verstandig om een voetscan te laten maken. Ook een verkeerd looppatroon kan blessures veroorzaken.
  9. Teenklachten zijn veelvoorkomende voetproblemen. Niet zo gek aangezien er maar liefst 28 voetbotjes in uw voeten zitten. Hallux Valgus (scheefstand van de grote teen), een hamerteen, een klauwteen of een ruiterteen en Hallux rigidus zijn veel voorkomende teenproblemen. Schoenen met voldoende teenruimte kunnen dan een goede oplossing zijn eventueel in combinatie met een steunzool of hulpmiddelen voor de stand van uw teen. Een goede podoloog kan u hierbij de juiste zorg bieden,
  10. Holvoet is het tegenovergestelde van een platvoet. Zo’n 10% van alle Nederlanders heeft een extreem hoge wreef waardoor de voetboog hoger is dan normaal. Hierdoor komt er veel spanning op de achillespees te staan en kunnen tenen strakgespannen staan. Dit kan leiden tot klauwtenen. Hierdoor zwikt de enkel eerder en kunt u last krijgen van knieën, heupen rug of zelfs uw nek. Een goed paar schoenen is zeer belangrijk bij deze klachten!
Terug
Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.