Uitleg wijdtematen

Veel merken in onze collectie maken damesschoenen en herenschoenen in verschillende wijdtematen. De wijdtemaat geeft de extra ruimte aan, welke bij de voorvoet van de schoen aanwezig is . Deze ruimte is de wijdtemaat van de schoen en wordt aangeduid met een letter. Hoe hoger de letter in het alfabet hoe breder de schoen. De wijdtematen beginnen met de letter C (de smalste voet) en eindigt bij de letter M (de breedste voet).

Deze wijdtemaat uitleg geldt niet voor de merken Birkenstock en FitFlop. Wij verwijzen u naar fitflop maatadvies voor de maatsvoering van FitFlop schoenen. Voor onze overige merken gelden deze maatadviezen wel. U kunt trouwens altijd bij de schoen van u keuze doorklikken op "maattabel". U krijgt dan de maattabel van dat specifieke schoenenmerk te zien.

Wilt u weten hoe u de maat van uw voeten bepaalt (in de lengte) en in de wijdte (de omtrek van uw voet), ga dan naar Maatadvies, wat is mijn schoenmaat. De wijdtemaat is de omtrek van de bal van uw voet.

Schoen wijdtemaat C tot en met M

Wijdtemaat C en D; erg smalle voet

Wijdtemaat E en F; iets smallere voet

Wijdtemaat F+ en G; standaard voet

Wijdtemaat H; iets bredere voet

Wijdtemaat J en K; extra brede voeten

Wijdtemaat K en M; zeer brede voeten

Geen wijdtemaat vermeld, dan normale wijdte

Wanneer er geen wijdtemaat wordt vermeld bij een schoen, dan kunt u er van uitgaan dat de schoen als een G breedte valt. Dit betekent dat de schoen een normale, standaardberekening heeft.

Twijfelt u aan de juiste wijdtemaat? U bent altijd van harte welkom in onze winkel. Wij kunnen de juiste maat voor u meten met onze 3D-voetscanner van Aetrex en u kunt de schoenen passen. Heeft u schoenen besteld die toch te smal of te breed zijn? U mag deze altijd binnen 14 dagen ruilen voor de juiste maat.

Thuis uw schoenmaat bepalen

Weet u niet precies wat uw schoenmaat is? En wilt u thuis uw voetmaat bepalen? Dan verwijzen wij u graag naar Maatadvies, wat is mijn schoenmaat daar vindt u tips en een instructie hoe u zelf uw schoenmaat kunt bepalen. Ook geven wij u daar een maattabel voor de Europese (EU) en Engelse (UK) schoenmaten. Aangezien geen enkel paar voeten gelijk is, adviseren wij u om beide voeten op te meten. Heeft u schoenen besteld in onze webshop en passen ze niet? Dan kunt u ze binnen 14 dagen ruilen en betaalt dan alleen de verzendkosten voor het retourneren.

 

 

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze privacy beleid hier.